2 Leoš Janáček Malý věnzeň Co křičíš? Ty sám uhni! Jak mamut tu stojí. Velký věnzeň Birjulina kráva stelná z chleba čistáka k nodům vrhne šestnáct tel

Size: px
Start display at page:

Download "2 Leoš Janáček Malý věnzeň Co křičíš? Ty sám uhni! Jak mamut tu stojí. Velký věnzeň Birjulina kráva stelná z chleba čistáka k nodům vrhne šestnáct tel"

Transcription

1 Z mrtvého domu 1 Z mrtvého domu Leoš Janáček : Charles Mackerras : Vienna Philharmonic Orchestra Vienna State Opera Chorus : Dalibor Jedlička, Jiří Zahradníček, : DECCA Ivo Žídek, Václav Zítek, Jaroslava Janská, etc Gramophone Award winner ( Record of the Year & Opera ) 1 (Ten ) Přvedou dnes pána! (Ten ) K nám pána! (Ten ) Mezi nás pána! Čert troje bozy roztrhal než nás tu všecky sehnal! Velký věnzeň Kudy lezeš? Pitomá palice! Postůj, postůj!

2 2 Leoš Janáček Malý věnzeň Co křičíš? Ty sám uhni! Jak mamut tu stojí. Velký věnzeň Birjulina kráva stelná z chleba čistáka k nodům vrhne šestnáct telátek. Malý věnzeň Co to za ptáka? Jaký? Velký věnzeň Taký! Malý věnzeň Jaký? Velký věnzeň Taký! Malý věnzeň Jaký? Velký věnzeň Taký! Kahan! Malý věnzeň Zys podklec a ne kahan! jste oba hodní! Snědli babě kyšku s chlebem, a dostli knutem! Mezi nás vddou pána! Malý věnzeň Mezi nás vedou pána.

3 Z mrtvého domu 3 Placmajor Jak tě nazývají? Alexandr Petrovič. Placmajor Poručíku, hned s ním do vězení, hlavu odřít! Okovy přikovat! A jaké to šiněli? Je to nejnovější střih? Odkuds to vzal? Z Petrohadu? Stráž Jeho vlastní šat, vaše blahorodí! Placmajor Všechno sebrat! Prodat! Vězeň nemá mít nic vlastního! A hled'se dobře chovat! Abych neslyšel. Nu tak... Za ne jmenší přestupek metly. a jak to vyhlížíš? Zbojník? Tulák? Jsem politický přestupník. Placmajor Jak? Ty drzý! Sto metel! V tu minutu! Velký věnzeň Zvíře! Nedá se! Malý věnzeň At' třeba zdechne! Velký věnzeň Ale ne ve vězení! Pták volzý, surový,

4 4 Leoš Janáček nepřivykne vězení. Malý věnzeň Věru, že není jako my! Stařik Zmátls to. Vždyt' on pták, a my jen lidé! Vždyt' on pták, a my jen lidé! Malý věnzeň Nikito, pust'ho! Velký věnzeň Orel, car lesů! Bratři, orel car lesů, car lesů! Malý věnzeň Pust'ho, Nikito! Pust ho! Orel car lesů! Stařik Vidíš. vidíš, jak belhá! Orel, car lesů! Stařik Vidíš. vidíš, jak belhá! Placmajor Bijte! Bijte pokrytce, lháře! Stráž Do práce, do práce! (Ten) Neuvidí oko již těch krajů (Bass) Neuvidí oko již těch krajů

5 Z mrtvého domu 5 (Ten) v kterých já zrozen. (Bass) v kterých já zrozen. (Ten) Opět mučení, (Bass) Opět mučení, (Ten) bez viny. (Bass) bez viny. (Ten) Srdce zabolí, zateskní. (Bass) Srdce zabolí, zateskní Ja mladá na hodech byla, lyžky umyla, v polévku vlila, omastek seškrábla, pirohů napekla. A-a- Beze mne mě oženili, já ve mlýně byl! Vyje! Zpíval vlk a on mu píseň ukrad. O, O! "Malý ptáček, ostrý drápek!" Jaký? Pro tebe jsem Kuzmič! Nu tedy, Kuzmič! Žádný Kuzmič. Pro tebe jsem strjček! Nu tedy, čert s tebou, i se strejčkem! A já ti chtěl dobré slovo povědět!

6 6 Leoš Janáček A já ti chtěl zbohatnout, už chtělo se mi zbohtnout! Ach bratře, hlavo, drahá! Když jsem se Stráž Moskvou rozloučil, byl jsem rád, že hlava šla se mnou. S Bohem, Moskvo, zaplat'bůh za život, za volný vítr! S Bohem, Moskvo, A hodně mi jich nalupali. A číms potom zbohatnul? Zkusil jsem boty šít. A kupovali? Našli se takoví. Boha se nebáli, otce, matku nectili. O, selhal jůj život ubohý! O, selhal jůj život! O, počkej na chvilčičku. Akulim muž přišel na dvůr. Tra-la-la-... Jššššš! Blázne! Jššššš! Blázne! Člověk zbytečný! Člověk zbytečný! Aljejo, podávej nitku! Jsou zpuchřelé, komisní. Na trhu koupili. Naše krejěovské jsou lepší. U které podlé baby je bere invalida?

7 Z mrtvého domu 7 U tetky. To znaší u kmotry? U kmotry. Takový směšný byl. Dívám se, věznili nás dvanáct chochlů Mezi nimi on, a pláče! Pravil, odsoudili. A což ty moje děti? Já jemu pravil: "Bašu ni!" A vin bisov syn, a píšet, píšet. Nu, baěu sobi, co by zdechl! A pořád píše, píše. A jak píše. tak i propadla moje hlava. Tak ěert by solil, ten major. Pojd' jen, pojd' jen! Mluv s ním! Uvidíš! Mlšel jsem. Vzbouřil jsem chochly. Na majora si stěžovali. A já už zrána vypůjěil jsem si u souseda nůž. Rozzuřil se major. Jede. Vře to mezi chochli. Vletěl major. "Co to? Já Car i Bůh!" Jak to řek, byl nůž mojich rukou. "Ne," pravím, "Vaše blahorodí!" A jdu k němu blíž a blíž. "Jak by bylo možno, byste nám byl car i Bůh?" "A ty, co? Zbojník?" "Ne," pravím, a jdu k němu blíz a blíž.

8 8 Leoš Janáček "Bůh náš všemohoucí, vševědoucí, On jedin jest! On jedin jest! A car? On jedin jest nade věmi námi! A vy," pravím "vy jen ještě major z carské milosti, a pro vaše zásluhy." "Jak, jak, hak?" zakdákal! Vbodl jsem mu nůž do života. Převalil se...., niti!, nitk! Jsou zhnilé! A zpražili tě za to?... Nu, zpražili., nůžky! Oj, zpažili, bratři. "Zbojníka budou káznit" A všechen národ se sběhl. "Vražedník!" "Vražedník!" "Vražedníka budou káznit - káznit!" Řvalí. O, jak hlup ten národ! Kat na mne křiěí: "Přilípnu ti!" Myslím, že umírám... Stařik A umřels? Hlupáku!

9 Z mrtvého domu 9 2 Hlas A... a... A... a... A... a... Gorjačikov Milý, milý Aljejo! Poslyš, Aljejo! Tys měl sestru? Měl - a proč se ptáš? Gorjančekov Myslím, že byla krasavice, byla-li tobě podobna. ach, co na mně vidíš? Ona byla taká krasavice, že v celém Dagestaně nebylo krásnější. I moje matka krasavice byla. A milovala tě? A co mluvíš? Ona jistě ted' z hoře umřela. Ona mě měla víc než sestru ráda. Ona dnes v noci ke mně přišla, a nade mnou plakala. Poslyš, aljejo! Chci tě učit číst a psát. Ó. rád bych, rád bych naučil se! Nauč, prosím tě.

10 10 Leoš Janáček Hoj-ho, hoj-hi! Naučím tě. Hoj-ho,hoj-hi! Hoj-ho, hoj-hi! Hoj-ho, hoj-hi! Hoj-ho, hoj-hi! Hoj-ho, hoj-hi! Prazdník...! prazdnik! prazdnik! Velký kuchař Alexandr Petrovič, bude prazdnik, i těatr! Duchovní Pozdravljajem s prazdnikom! I my pozdravla jem! Velký kuchař Za groš? Nebo za dva! Malý vězeň Řež za dva! Bratři, generál jede! Celou Sibiř prohlížet bude! 1? 2? 2

11 Z mrtvého domu 11 Malý vězeń Zadávit majora? Čekunov Jakze? Je to co do toho? Malý vězeň A já tobě pravím, žes hlupák, hlupák! Jaj, já pustý, zbytečný člověk! A mne sem poslali, že jsem se zamiloval. A proto tě sem poslali! Nu proto; při té příhodě postřelil jsem jednoho Němce. No, sud' te, stojí to za to mne věznit? Jsme zvědavi! Povídej! Když povídat, tak provídat. Opilý vězeň On lže, všechno lže! Poslouchejte! Poslali mne v jurjev, pěkné to město, mnoho Němuů, Dívém se po Němkách. I zalíbila se mi německá Lujza. Lujza a tetka byly pračky. Z počátku jsem jen pod okny chodíval. Ale brzo nás přáčky. Ona byla taková milá, jakou jsem nikdy nepoznal. Já chtěl po ní to či ono... A ona mně: "Sášo, to nemůže být,

12 12 Leoš Janáček já si chci svou nevinnost uchovat, abych byla tvojí důstojnou ženou!" A směje se, vybízí: "Ožen se!" Nu, pomyslete, já se ženit? Opilý vězeň Lže, všechno lže! Já se ženit? Já se ženit? Tož rovnou k plukovníku. Opilý vězeň Lže, všechno lže! Tu Lujza jednou nepřišla. Po drucé téži po třetí. Písí jí, žadná odpověd'! co to? Zchytrala? Vždyt' nikdy nelhala! Lujza lhát neuměla! Píěu: "Když nepřijdeš, sám přijdu, v tom vězí tetka!" Přišla. Prišla a pláče. "Sášo, můj bohatý příbuzný chce si mne vzít!" Jsem jako zařezaný. Ona pláče. "Chtěl bys mne zbaivt toho štěstí?" A objímá mne. Ó Lujzo! Co za štěstí jít za vojíka, když je untěr! Na druhý den šel jsem k jeho magacínu. Dívám se v okno! Sedí Němec čtyřicet pěti let, nos hrbatý, oči vypúlené. hodinky spravuje. Chtěl jsem rozbít okno. Myslím si, ale nač? "Propadlo, co z vozu upadlo.", 55

13 Z mrtvého domu 13 Přišel jsem k večeru do kasáren. Leh jsem-a, Petroviči, hořoce zaplakal. Opilý vězeň Lež! Všchno lež! Hou! Hou! Hou! Hou! Přešel den, druhý, těedí. S Lujzou jsem se neseěl. Vzal prý z přísahu, že mne znát nebude. Když jsem věděl, že se to skončí, vezmu plášt' a rovnou k nim. Pro věechen případ vsunul jsem pistolet. Vejdu Ženich učesaný, ve fraku, Lujza naproti němu. Z boku stařec tlustý. Sedí a mlčí. Němec vzkypil zlostí. Lujza zbledla. "Co vám libo?" pravil Němce. "Co mi libo? Hosta vítej! vodky nalívej! Já k tobě v hosty přišel!" "Sedněte!" "A co ty tak hrubě? Tys mi druhem, jdu k tobě s přátelstvím!" "Nemohu jím být, tys sprostý voják!" "Ty hastroši, víš, že já mohu s tebou dělat, co chci? Chceš, bych tě zastřelil?" "To nesmíte dělat." "Nesmím?" " Ne!" "Tak, tu máš!" Vyšla rána, spadl. Ženské křičí. Já utekl. soudili. Usoudili zelenou lavici.,.. Green Street.

14 14 Leoš Janáček A Lujza? Sturatov Ó Lujza. Malý vězeň Major chtěl se ženit. Dveře ukázali. Černá kobyla, nevybílíš do bíla Vězeň Kovář Černá kobyla, nevybílíš do bíla Mám já košilu, šaraváry plyšové, šaraváry plyšové. Malý vězeň Měl, jsem domek o dvou poschodích. Kedril Opera bude, opera Kedril. Opera bude, opera Kedril. Don Juan Dnes bude můj poslední den! já peklo volám k pomoci! Já se vás nebojím! Já se bás nebojím! Naf! Naf! Naf! Naf! Naf! Naf! Naf! Don Juan Elviru přived'! Čertů se neboj!

15 Z mrtvého domu 15 Večeři připrav! Don Juan Večeři dones! Kedril Sejčas! Sejčas! Don Juan Ne! Nebojím se vás! Pomoc! Kedrile! Kerdril Čerti pána berou! Čerti pána vzali, Chï, chi, chi, chi,chi! Chi, chi, chi, chi, chi, Cho, cho, cho, cho, cho! cho, cho... Kedril Ted začne pantomina o pěkné mlynářce!

16 16 Leoš Janáček Don Juan Proklet' bud'! Proklet' bud'! Pěkně hráli, co? Malý vězeň Nazdraví, a kdes ty zasíděla? Poběhlice Straka na bidle déle sedí. Malý vězeň Už jsem tě dlouho neviděl! Zchudlas, zchudlas! Poběhlice Může být. Jak bych byla jehlu polka! Malý vězeň Za vojáčky chodíš? Poběhlice A což, Třeba bez žebra. Třeba bez žebra. přece ráda za vojáčky! Malý vězeň Nechod'. i my máme peníze. Aj, aj, aj!

17 Z mrtvého domu 17 Šapkin Staříčku Antoniči, zdráv bud'! Chléb sol! Oj, oj, oj, oj! Strřik Když neblázníš, sedni. Šapkin Já myslel, žes umřel! Stařik Umři napřed, a já za tebou. Oj pláče, pláče mladý kozáče v nešt'astné hodině. O j kráče, kríče čerňounký havran v daleké dolině. Aj, aj, aj... Malý vězeň Proč nezdravíte? Našim Kurským dobrého chutnání! My, bratře, nejsme Kurští! Malý vězeň Snad Tambovští? Nejsme Tambovští. Velký vězeň Hej, páni pijí! Madý vězeň jací páni? Zde všichni rovni, všichni rovni! Všchni rovni... Zde všichni rovni...

18 18 Leoš Janáček Chccete-li, dám vám, dám vám! Čekunov Oj, pláče, pláče na vraném koni, oj, rozbij touhu mou! Madý vězeň Dovolte... chtěl bych se vás zeptat, vás se zeptat, z jakých příjmů čaj si tu pijete? Máte asi peníze! Proto vy ve vězení čaj chlastat? Čaj chlastat? Ó Aljejo! Ubíjstvo! Ubájstvo! Bůh spasil! 3 Isaj, prorok boží boží slova mluví. A co se ti nejlépe líbilo? aljeja To, když praví: odpouštěj, neubližuj, miluj! Dělal velké divy! Ptáky z hlíny tvořil,

19 Z mrtvého domu 19 vdechl na ni a on vzlétl, a on vzétl! Vzlétl! Čekunov Napij se! Hlde; papír, pero, inkoust- Čekunov Napij se! Já už umím psát! Iššš! Chlap! Našel si pána! Čekunov Já že chlap? Ty chlap! Slyšte, dobří lidé, nevěří, diví se! Čekunov Co ti do toho? vidíš, osamocení, jsou jak bez rukou. Proč neposloužit? Ty blázne s štětinatým rypákem! Kdo štětinatž rzpák? Čekunov Ty,ty,ty! A tys krasavec? Máě hubu jak vraní zobák! Čekunov Jsi štětinatý rypák! A když tě Bůh pokořil, lež a umírej! Raději botě se pokloním-

20 20 Leoš Janáček Stařík gospodi pomiluj! - než papuči. Ach! Ach! Ach! Ach! Stařík Gospodi pomiluj! Šapkin Ó bratři, ta bolest, to nic! Není horší, než když tě tahají dlouho za uěi! Proto ti tak trčí Velký věnzeň Kdo ti vytahal.za uši? Šapkin I správník. Pro tuláctví. Šli jsme dva, já a Jefim jakýsi. Na poli voli, v městě strach! Proto my nejdřív v krčmu. Rozhlížíme se, přibližu jí se k nám jacísi. "My troje u generála Žežulky sloužíme." Ukázali dílo. A my téže noci vpadli do dvora bohatého kupce. Dopadli nás všechny. Sám tulák, sám tulák, a rovnou k okresnímu. Vstoupil, sedl s takovými bakenbardami. My tuláci divný národ. Na hlavě mu drva štípej, zapomene. Všechno zapomene. a okresní zpříma na mne, jako z bečky: "Kdo jsi." "Nevím, všechno jsem zapomněl." "Počkej, tvá hlava je mi známa!" a bělmo na mne vypoulí. "Tvé jméno?" "Hmátni a upaluj!" "A tvoje?"

21 Z mrtvého domu 21 "A já za ním. Skutečně mne tak volají, vaše blahorodí! A kdo tĕ tak nazval? Dobří lidé, svěít není bez dobrých lidí. "A kdo jsou ti dobří lidé?" "Pozapomněl jsem, račte prominout, otce i mat', pozapomněl." "Hybaj do vězení! A ty sedni! Ber pero, piš!" A chytne za ucho a táhne a táhbne a táhne a tá... Co se zbláznil? Šapkin "Pro smilování, vaše blahorodí-" a táhne, táhne, "Jen piš!" A to jeden písačík tíž měl dlouhé uši, a zdrhl jim s penězi! "Jen piš!" Co se zblázil? Šapkin A táhne. Já čmáral, sedmeroglazyj solil,- Co se zblánil? Šapkin - já čmáral, sedmeroglazyj solil, sedmeroglazyj solil. Ó Lujzo! Lujzo! Ó Lujzo! Mlčíš!

22 22 Leoš Janáček Ó Lujzo! Mlčíš! Já pistol přitiskl k čelu -a- Mlčíš! -a- Stařik Má dětátka milá, již vás neuvidím, již vás neuvidím Gospodi, pomiluj ny- Počkej, počkej! Stařik gospodi- Počkej, počkejä Nepředbíhej! Přijde na bulvár - všchni se klaníslovem boháč! Čerevin Obchodoval? Statek velky, dělníků plno, v pasece včelín, i dobytek prodával. Přijde do trhu. "Zdravstě, batuško!" "Zdravstvuj i ty!" "Jak s tvou prácí?" "Moje práce jako saze bílá." "A co jinak?" "Po hříchu, nebe zakuřuji." Tak každé slovo

23 Z mrtvého domu 23 u něho po rublu. Měl dva syny a dceru Akulinu. Čerevin Ta byla tvoje žena? Počej, nepředbíhej! Ji Fika Morozov si namluvil. Oh! Oh! "Ty," pravil Filka ku starýmu, "Dělme se. Vrat mi moje peníte! Což já u tebe pacholčím? Nechci s tebou obchodovat! A Akulku," pravil, "brát si nebudu, já na vojnu půjdu, feldmarsál se vrátím!" Starý jej na kopejku vyplatil. "Jsi ztracený člověk!" A on jemu: "Ztracen či neztracen! Ale u tebe, šedá brado, naučí se člověk šídlem mléko sbírat. A Akulku si přeee nevezmu. Já už s ní spal!" "Jak, ty smíš hanobit poctivého otce, poctivou dceru? Kdy jsi s ní, psí maso, hadí žíhadlo, spal?" A celý se zatřásl. Ztiš se,, ztiš se! "A nejen to," povídá, "Tak to zatočím, že si ji nikdo nevezme, protože je nečestná. S podzimku do podzimku s ní obcujia už ji nechci." A starý tak řval Až zem se zatřásla. Ach! Ach!

24 24 Leoš Janáček A z jitra do večera, zpit, u děvek seděl do rána. Čerevin To znací, že s Akulinou držel stále? Pockej, nepředbíhej! "A ted' půjdem vrata dehtem mazat!" A šli jsme a namazali. Stařik křičí: Tma ve svĕtĕ a hniloba! Marja Štepanova křičí: "Ze světa ji zhladím!" sousedé slyší jak akulinu řežou z rána do noci! A ta holka řve a pláče. M - A Filka křičí: "Slavná dĕvečka Akulina! Slavná milovnice! Cisto si chodíš, bělo se nosíš! Mluv, koho miluješ?" A já šel mimo a křičím: "Čest budiž vaší milosti! Čisto si chodíš! Kde to bereš? S kýmže to žiješ?" Sotva jsem domluvil, pohlédla na mne takovýma velkýma očima. M - A matka myslí že se mnou dovádí. "Co se zubíš, nestydatá? Zabiju tě. Už není mou dcerou! Už není mou dcerou!" Čerevin To že lehká byla?

25 Z mrtvého domu 25 Poškej, posloucehj! Ležím, moje mat' přichází. "Tys podlec, žeň se. Akulku ted' ti rádi dají!" Filka mi hrozí: "Žes Akulčin muž? A já tobĕ žebra vyrazím! A s ženou tvojí, když zachci, celou noc spát budu." A já na to: "lřeš, psí maso." M - Čerevin A nabízeli ti ji? Nepospíchej! A já byl, bratříčku, až dosvatby zpit! Po oddavkách nás přivezli a posadili. A strýc praví: "Dílo skončeno, Když ne čestně, tož pevně!" Po zvyku nás do komůrky dali a zanechali. Ona sedí bílá, ni kapky krve v líci. vlasy jako len, oči velké, jak němá v domě, tak divná! A já na ni býkovec si připravil! A ona vyšla přede mnou- Čerevin Jak? Nevinná? A- Čistá, nevinná! Nevinná! Čestnám, z čestného rodu. A ona taková milá, přemilá... Ó, proč ji filka před světem o čest připravil? Čerevin Ó, ano! Ano! Já poklekl u postele,

26 26 Leoš Janáček ruce vztyčil. "Milenko, Akulino, dítě draché, odpust' mi! Já též tě měl za nečestnou." Ona sedí přede mnou na posteli a plíče. Položím jí ruce na ramena, směje se, směje se a páče. A jak ji tak vidím, říkám si: Potkat Filku, nebude živ na světě! A stařičtí rodičové jsou z toho zděšení. A matka na kolenou pláče, a stařík: "Kdybych byl věděl, že je čisá, jiného bylch jí vyhledal!" Čerevin Tak, tak! Tak to má být! Počkej, nepředlbíhej! Na druhý den, celý zpit, běžím po návsi a křičím: "Dejte mně Filku Morozova, podlce, nestydu!" Brzo mne tři lidé zmohli. A Filka mi před lidmi: "Tys hlupák! Vždyt' tebe zpitého ženili! A víš, v tom stavu, cos ty mohl poznat?" Já přijdu domů. "Vy jste mne zpitého ženili!" Mastka se do mne pustí, a já: "Ty máš, mátuško, zlatem uši ověnčeny. Podej sem Akulku! Stařík Kdo to křičí? Ó, bratře, já bil, mlátil Akulku, dokud jsem nepadl. Čerevin Ano, nakonec nebij ženy, nebij ženytak ona-?

27 Z mrtvého domu 27 Ona sedí, mlčí, v okno hledí, pláče. A já biju, biju. Mně je jí žal- Stařik Jsi podlec, psí maso! -a já přece biju, biju! Ubiju! Už mlč! Už mlc! Už mlc! Čerevin S Filkou jste se opět spřátelili? Počkej, nepředbíhej! Za Ivanova syna dal se navojnu. "Já váš dobrodinec, vy mne musíte ctít!" S dcerou spí, za bradu. hospodaře tahá. Do vinné lázně báby nosily! "Vratama nechci! Vylomte plot!" Vylomili a on vešel. Filka konečně vystřízvěl. Filku Morozova vedou! Na vojnu vedou! A on se uklání na všechny strany! A v tu chvíli jde Akulka ze zahrady. On u vrat zastaví. seskočí s vozu. Hluboce se jí uklání. "Duša moja, jahoda, miloval jsem tě tři goda! Odpust' i ty, čestného otce čestná dcero! Já podlec, já vším vinen!" A hluboce se jí poklonil. Akulka se zastavila, zaleknuta: potom poklonila se mu až po pás a pravila: "Odpust' i ty, dobrý molodče, zla nemám na tebe!"

28 28 Leoš Janáček Ach! A já za ní v jizbu, "Cos to jemu, psí maso, řelka?" Ach! Ach! Ach! A ona, věř či nevěř, pohlédne na mne: "Já jeho miluju, víc než celý svět jeho miluju!" Jššš-ty! A ten den celý den já s ní nemluvil A večer pravím: "akulko, já tebe zabiju!" V noci jsem nespal, v síň jsem vyšel vody se napít. Ach! Slunce vyskočilo. Ach! Praím: "Akulko, pojedem na pole!" Ona nato; "Času málo, práce mnoho!" Zapřahám koně, mlčím. Versty tři jsme projeli lesem. Koně zastavím. "Vstáej, Akulko! Tvůj je konec!" Ona stojí dolekaná, Mlčí... "Modli se k Bohu!" Vytánu nůz a chytnu ju za vlasy a po hrdle nožem!

29 Z mrtvého domu 29 Stařik Člověk zahynul! Zločinec, Petrovič. Ach to je zločinec. Stařik Stráž! Filko! Tos ty! Stařik I jeho matka zrodila. Psí maso! Psí maso! Psí maso! Psí maso! Stráž Volají: Alexandr Petrovič! Proč tě volaji! Hou, hou! Hou, hou! Hou, hou! 2

30 30 Leoš Janáček Placmajor Petroviči! Já jsem tě urazil. Dal jsem tě zmrskat nadarmo. Vím to! Já toho lituji. Rozum íš mi? Já, já, já toho lituji. Rozumím Placmajor Hej, postůjte. Hou, hou! Placmajor Ja, tvůj velitel, tě pozval, abys mi odpustil. Víš, co to je? Tys červík přede mnou! A ještě méně: tys arenstant! A já, z boží milosti placmajor, major. Rozumíš ty tomu? Postůjte! Hou, hou! Placmajor Já se s ním smířím. Cítíš to plně? Dovedeš to chápat? Já, major! Nu-a-Petroviči, co se ti dnes zdálo? O matce se mi zdálo. Placmajor Víc-a lepší! Tys svoboden! Mát' prosila. Zde příkaz!

31 Z mrtvého domu 31 Odkujte okovy! Vězeň kovář Odklepnuto! Hou! Hou! Tys otec můj! Hou! Milý, dobrý! Zda někdy tě ještě uvidím. Tys otec můj! Nový život! Pust' ho, Nikito! Zlatá svoboda! Orel car! Orel car! Svoboda! Vzkříšení z mrtvých! Svobodička! Svoboda, svobodičaka! Svoboda, svobodičaka! Vidíš, ani se neohlíží! Svoboda, svobodičaka! Orel car! Stráž

32 32 Leoš Janáček Marrrš! Svoboda, svobodičaka! Orel car! Stráž Marrš! Nový život! A ty jistě myslíš na dálný Dagestan! Bůh zaplat' tobe! Bůh odplat'! Stráž Marrrš! Hou, hou! KONEC OPERY Additional Recommendation : Václav Neumann : Czech Philharmonic Orchestra Prague Philharmonic Choir (chorus master: Josef Veselka) : Alena Míková, Karel Berman, Vilém Přibyl, Jaromír Bělor, Beno Blachut, Miroslav Frydlewicz, Milan Karpíšek, Jaroslav Souček, Jiří Holeňa, Richard Novák, etc : Supraphone < allows the important long narrations to be clearly articulated. Ivo Zidek makes a passionate, lyrical with Vilem Pribyl contrasting well with him as a forceful. He it is who turns out, on his death, to be the villainous Filka Morosov who is the object of Shishkov's narration, splendidly delivered by Jaroslav Soucek. Vaclav Neumann encourages his wind players (the clarinet in particular) to suggest the raw timbres of a folk band (as Janacek clearly intended). The version he chooses is a compromise. He rightly abandons the sentimental ending wished on the work by Osvald Chlubna (cries of Freedom! Freedom!) for Janacek's bleaker march back to quarters, but keeps more or less totally to the text in the Universal Edition vocal score; he does, however, opt for the orchestration by Chlubna and Bretislav Bakala. This is to summarize a complicated situation, discussed both by Neumann in his introduction to this recording (regarding Janacek's score as unfinished) and in great detail by John Tyrrell in his long essay for the Mackerras set (insisting that Janacek meant what he left)...> Gramophone

33 Z mrtvého domu 33 : Claudio Abbado : Brian Large : Vienna State Opera Chorus, Vienna Philharmonic Orchestra : Nicolai Ghiaurov, Elzbieta Szmytka, Barry McCauley, Bojidar Nikolov, Richard Nov, Philip Langridge, Pavel Kamas, Heinz Zednik, Monte Pederson, etc : DG (VHS) Salzburg production of 1992, taken from the Grosses Festspielhaus < It is wondrously seconded by Abbado's forceful yet subtle reading of the score, which is played by the Vienna Philharmonic with incisiveness allied to an inner warmth, thus reflecting exactly the feeling of the music. Pain and compassion are held in fine balance. Langridge adds another eccentric to his repertory as the pitiful, slightly crazed, who has committed a crime of passion. McCauley's is a more aggressive, bitter inmate who has murdered a prison officer under extreme provocation. These are both tenor roles; bass-baritone Pederson takes the part of Shishkov, who has killed his unfaithful wife, and is haunted by the memory of her and her lover. His is by far the longest autobiography and Pederson sustains it magnificently. Veteran Ghiaurov movingly plays the elderly aristocrat Goryanchikov, the most sympathetic character > Gramophone

I 154

I 154 152 I 154 1 154 ! 155 @ 156 ! 157 C F G B D E A A E D F B 158 @ 159 # 160 (the characteristic octave) 161 $ ppppppppppppppppppppppppppppppppp 1. 2. 3. 162 II 164 1 164 ! 165 166 167 Ut que-ant la - xis

More information

2 Leoš Janáček ( ) Cvrček Kmotřenka zakoncertovala si také Kobylka Jen nebude- li kmotříčkovi vadit že si potrpím na starodávné trýle Komár Sakva saka

2 Leoš Janáček ( ) Cvrček Kmotřenka zakoncertovala si také Kobylka Jen nebude- li kmotříčkovi vadit že si potrpím na starodávné trýle Komár Sakva saka Příhody Lišky Bystroušky 1 Příhody Lišky Bystroušky Leoš Janáček : Charles Mackerras : Vienna Philharmonic Orchestra Vienna State Opera Chorus : Dalibor Jedlička Eva Zigmundová : DECCA Richard Novák Vladimír

More information

À½¾ÇÁöµµ¼�¥³-14~261S

À½¾ÇÁöµµ¼�¥³-14~261S Harmony 1 2 3 4 244 IV. Harmony Harmony IV.Harmony Harmony IV. IV. Harmony 245 245 01 246 IV. Harmony 247 p.234 1. 2. 3. 1 234 IV. Harmony 248 IV. Harmony p.235 1 2 3 4 5 6 7 8 235 249 p.236 WhenI findmy-self

More information

2 BEDŘICH SMETANA Proč jsi tak zasmušilá. má drahá Mařenko? Mám zlé tušenímatička mně pravila, že nás navštíví o pouti souzený mi ženich můj- Bože! Ja

2 BEDŘICH SMETANA Proč jsi tak zasmušilá. má drahá Mařenko? Mám zlé tušenímatička mně pravila, že nás navštíví o pouti souzený mi ženich můj- Bože! Ja PRODANÁ NEVĚSTA 1 PRODANÁ NEVĚSTA BEDŘICH SMETANA : Zdeněk Košler : Czech Phiharmonic Orchestra, Czech Pilharmonic Chorus : Gabriela Beňačková-Čápová, Peter Dvorský, Richard Novák, Miroslav Kopp, Jindřich

More information

Bchvvhv[vhvvhvvhchvvhvvhvvhvvhvvgvvgvv}vvvgvvhvvhvvvhvvhvvhvvvbbhvvhvvvgvvgvvhvvhvvhv}hv,.. Bchvvhv[vhvvhvvhvvhvvbbhvvhvvhvvvhvvhvvgvvgvv}vvgvvhvvvhvv

Bchvvhv[vhvvhvvhchvvhvvhvvhvvhvvgvvgvv}vvvgvvhvvhvvvhvvhvvhvvvbbhvvhvvvgvvgvvhvvhvvhv}hv,.. Bchvvhv[vhvvhvvhvvhvvbbhvvhvvhvvvhvvhvvgvvgvv}vvgvvhvvvhvv [ 5] 입당성가 ( ) 성호경 Bcgvbbbhvbbbhcbhvvhvbbbgvvbvbhvbbjvvhvv[vbbhvbbbGYvvvvygcbbgc}cvvbbgcbbGYc}cccccbbbbbbbbbbbbvvbbhv - -.. 인사 Bchvvhvbbbhchvvhvvhvbbbhvvvhvvhvvhvvvhvvhvvhvbbbhvv[vvhvvhvvhvvvhvvhvvhvbbbhvvvbhvvhvbbbhvvvhvvhvvbbhv

More information

2 Leoš Janáček Causa Ahí! Nic netrvá věcně! Vanitaspopel a prach! To se ví! Stará šlechta! Jak by né! Baron! Soundí se to sto let! Špinavec! Citoyens!

2 Leoš Janáček Causa Ahí! Nic netrvá věcně! Vanitaspopel a prach! To se ví! Stará šlechta! Jak by né! Baron! Soundí se to sto let! Špinavec! Citoyens! Vĕc Makropulos 1 Vĕc Makropulos Leoš Janáček : Charles Mackerras : Vienna Philharmonic Orchestra Vienna State Opera Chorus : Dalibor Jedlička, Petr Dvorský, : DECCA Nadĕžda Kniplová, Vladimír Krejčík,

More information

<4D6963726F736F667420576F7264202D20B0D4C0CCC6AEBFFEC0CC5FBFB9B9AEC7D8BCAE5FB7B9BDBC33342D36362E646F63>

<4D6963726F736F667420576F7264202D20B0D4C0CCC6AEBFFEC0CC5FBFB9B9AEC7D8BCAE5FB7B9BDBC33342D36362E646F63> Lesson 4 It was a great game, wasn t it? 부가의문문 p 8 내일 비가 올거야, 그렇지 않니? Ellen은 스키 타는 것을 좋아하죠, 그렇지 않나요? Mark와 Tina는 오늘밤 우릴 보러 올거야, 그렇지 않니? 매우 긴 여행이었어, 그렇지 않니? 응, 그래 피곤해 운전할 수 있지요, 그렇지 않나요? 아니요, 못해요 운전 면허증이

More information

감사의 글 짐 스텐츨 발간사 함세웅 서문 무언가를 해야만 했다 제1장 우리의 마음도 여러분들과 함께 울고 있습니다 제2장 고립에서 연대로 제3장 한국이 나에게 내 조국과 신앙에 대해 가르쳐 준 것 제4장 아직도 남아 있는 마음의 상처 제5장 그들이 농장에서 우리에게 결코 가르쳐 주지 않았던 것들 제6장 모든 경계를 넘어, 하나의 공동체 제7장 방관자로 남는

More information

,,,,,, 167711 1),,, (Euripides) 2),, (Seneca, LA) 3), 1) 1573 17 2) 3 3 1 2 4

,,,,,, 167711 1),,, (Euripides) 2),, (Seneca, LA) 3), 1) 1573 17 2) 3 3 1 2 4 Journal of Women s Studies 2001 Vol 16 123~142 Racine s Phèdre, a Tragic Woman (Jung, Hye Won, ) 17 (Racine) (Phèdre),,,,,,,, 1 2 3 ,,,,,, 167711 1),,, (Euripides) 2),, (Seneca, LA) 3), 1) 1573 17 2) 3

More information

_KF_Bulletin webcopy

_KF_Bulletin webcopy 1/6 1/13 1/20 1/27 -, /,, /,, /, Pursuing Truth Responding in Worship Marked by Love Living the Gospel 20 20 Bible In A Year: Creation & God s Characters : Genesis 1:1-31 Pastor Ken Wytsma [ ] Discussion

More information

百 눼신 시 " 가.인도의 대표적 섬유,패션 제품 l) 카펫 면과 비단으로 만든 카펫은 수세기 동안 인기있는 수출 품옥이었다.무굴시대의 디 자인 감각으로 완성된 플러시 비단카펫은 오늘날까지 관광객에게 많은 사랑을 받는 제품이다.인도산 수직 매듭 양탄자 두리(Dur ie

百 눼신 시  가.인도의 대표적 섬유,패션 제품 l) 카펫 면과 비단으로 만든 카펫은 수세기 동안 인기있는 수출 품옥이었다.무굴시대의 디 자인 감각으로 완성된 플러시 비단카펫은 오늘날까지 관광객에게 많은 사랑을 받는 제품이다.인도산 수직 매듭 양탄자 두리(Dur ie 무 닉늬 넘유 때선 시징 工 다 뱃,ㅣ서 4. 인도 패션 산 업 인도의 국내의류 시장 수요는 2006년도 미$160억으로 다옴 3년내에 미$400억 규 모로 크게 중가할 것으로 추정하고 있으며 국내시장의 주요공급업재들도 에상되는 수요 중가에 맞추어 현실적으로 부닥치고 있는 문체점인 낮은 품질과 비효율적인 노 동인력,기술 및 생산시설 부족에 대한 강한 개선의지틀

More information

I&IRC5 TG_08권

I&IRC5 TG_08권 I N T E R E S T I N G A N D I N F O R M A T I V E R E A D I N G C L U B The Greatest Physicist of Our Time Written by Denny Sargent Michael Wyatt I&I Reading Club 103 본문 해석 설명하기 위해 근래의 어떤 과학자보다도 더 많은 노력을

More information

7 1 ( 12 ) 1998. 1913 ( 1912 ) 4. 3) 1916 3 1918 4 1919. ( ) 1 3 1, 3 1. 1.. 1919 1920. 4) ( ), ( ),. 5) 1924 4 ( ) 1. 1925 1. 2). ( ). 6). ( ). ( ).

7 1 ( 12 ) 1998. 1913 ( 1912 ) 4. 3) 1916 3 1918 4 1919. ( ) 1 3 1, 3 1. 1.. 1919 1920. 4) ( ), ( ),. 5) 1924 4 ( ) 1. 1925 1. 2). ( ). 6). ( ). ( ). 7 1 ( 12 ) : 1-11, 1998 K orean J M ed H ist 7 : 1-11, 1998 ISSN 1225-505X * **.,.., 1960.... 1) ( ) 1896 3 2 ( ) ( ) ( ) ( ) 2. 1), 14 1909 1,. 14 17 1913. 2)..,. ( ) ( ),. * 1998 (1998. 5. 7). ** 1).

More information

소식지도 나름대로 정체성을 가지게 되는 시점이 된 거 같네요. 마흔 여덟번이나 계속된 회사 소식지를 가까이 하면서 소통의 좋은 점을 배우기도 했고 해상직원들의 소탈하고 소박한 목소리에 세속에 찌든 내 몸과 마음을 씻기도 했습니다. 참 고마운 일이지요 사람과 마찬가지로

소식지도 나름대로 정체성을 가지게 되는 시점이 된 거 같네요. 마흔 여덟번이나 계속된 회사 소식지를 가까이 하면서 소통의 좋은 점을 배우기도 했고 해상직원들의 소탈하고 소박한 목소리에 세속에 찌든 내 몸과 마음을 씻기도 했습니다. 참 고마운 일이지요 사람과 마찬가지로 HMS News Letter Hot News 2 nd Nov. 2011 / Issue No. 48 Think safety before you act! 국토해양부 지정교육기관 선정 우리회사는 선박직원법 시행령 제2조 및 동법 시행규칙 제4조에 따라 2011년 10월 14일 부 국토해양부 지정교육기관 으로 선정되었음을 안내드립니다. 청년취업아카데미 현장실습 시행

More information

2 Leoš Janáček Rozkoš! A ty jen To je toho! Měla bys jen přihlédnout, jaká krása se tají v přírodě! Glaša Nu, arci! Jaká s tebou řeč! Jsi učitel, chem

2 Leoš Janáček Rozkoš! A ty jen To je toho! Měla bys jen přihlédnout, jaká krása se tají v přírodě! Glaša Nu, arci! Jaká s tebou řeč! Jsi učitel, chem Kát a Kabanová 1 Kabanová Leoš Janáček : Charles Mackerras : Vienna Philharmonic Orchestra Vienna State Opera Chorus : Dalibor Jedlička, Petr Dvorský, : DECCA Nadĕžda Kniplová, Vladimír Krejčík, Elisabeth

More information

Microsoft Word - Report_합본__도시광산.doc

Microsoft Word - Report_합본__도시광산.doc EUGENE Small-Cap 212년 스몰캡 Idea (13) 211. 11.1 Urban Mining 광부가 됩시다 자원의 무기화 지난 9월, 우리 정부(지식경제부)는 도시광산 활성화 포럼 을 개최. 도시광산은 폐가 전제품, 산업폐기물에 축적된 금속자원을 회수, 재활용할 광물을 얻는 것 희토류 생산의 96%를 차지하는 중국은 올해 11월부터 희토류 세율을

More information

?????

????? 2013 JUNE CONTENTS 04 06 08 12 22 26 40 44 45 46 48 50 54 56 58 6 CHEIL JUNE 2013 7 8 CHEIL JUNE 2013 9 10 CHEIL JUNE 2013 11 12 CHEIL JUNE 2013 13 14 CHEIL JUNE 2013 15 16 CHEIL JUNE 2013 17 18 CHEIL

More information

300 구보학보 12집. 1),,.,,, TV,,.,,,,,,..,...,....,... (recall). 2) 1) 양웅, 김충현, 김태원, 광고표현 수사법에 따른 이해와 선호 효과: 브랜드 인지도와 의미고정의 영향을 중심으로, 광고학연구 18권 2호, 2007 여름

300 구보학보 12집. 1),,.,,, TV,,.,,,,,,..,...,....,... (recall). 2) 1) 양웅, 김충현, 김태원, 광고표현 수사법에 따른 이해와 선호 효과: 브랜드 인지도와 의미고정의 영향을 중심으로, 광고학연구 18권 2호, 2007 여름 동화 텍스트를 활용한 패러디 광고 스토리텔링 연구 55) 주 지 영* 차례 1. 서론 2. 인물의 성격 변화에 의한 의미화 전략 3. 시공간 변화에 의한 의미화 전략 4. 서사의 변개에 의한 의미화 전략 5. 창조적인 스토리텔링을 위하여 6. 결론 1. 서론...., * 서울여자대학교 초빙강의교수 300 구보학보 12집. 1),,.,,, TV,,.,,,,,,..,...,....,...

More information

北 韓 및 共 産 圈 接 觸 交 流 를 通 한 政 治 心 理 의 展 關 方 向 國 土 統 - 綜 이 報 告 書 는 國 土 統 一 院 73 年 度 下 半 類 學 術 f 役 에 關 한 畢. 終 報 告 書 로 理 出 합니다 l 9 7 3 년 il원 긴 硏 究 機 關 京 鄕 諒 間 社 安 保 統 - 硏 究 委 員 會 硏 漆 養 員 責 任 者 : 료 國 植 委 員

More information

Stage 2 First Phonics

Stage 2 First Phonics ORT Stage 2 First Phonics The Big Egg What could the big egg be? What are the characters doing? What do you think the story will be about? (큰 달걀은 무엇일까요? 등장인물들은 지금 무엇을 하고 있는 걸까요? 책은 어떤 내용일 것 같나요?) 대해 칭찬해

More information

1

1 Seoul Bar Association 2016. 03. 2015 March_1 2016 February_1 03_ 04_ 05_ 06_ 08_ 14_ 17_ 18_ 20_ 24_ 26_ 28_ 30_ 34_ 35_ 41_ 45_ 55_ 2 _ The Letter from the executives 2016 March_3 Theme Column 4 _ Conception

More information

07_Àü¼ºÅÂ_0922

07_Àü¼ºÅÂ_0922 176 177 1) 178 2) 3) 179 4) 180 5) 6) 7) 8) 9) 10) 181 11) 12) 182 13) 14) 15) 183 16) 184 185 186 17) 18) 19) 20) 21) 187 22) 23) 24) 25) 188 26) 27) 189 28) 29) 30)31) 32) 190 33) 34) 35) 36) 191 37)

More information

Page 2 of 5 아니다 means to not be, and is therefore the opposite of 이다. While English simply turns words like to be or to exist negative by adding not,

Page 2 of 5 아니다 means to not be, and is therefore the opposite of 이다. While English simply turns words like to be or to exist negative by adding not, Page 1 of 5 Learn Korean Ep. 4: To be and To exist Of course to be and to exist are different verbs, but they re often confused by beginning students when learning Korean. In English we sometimes use the

More information

슬로베니아어입문한국어번역작업물입니다. 상업적이용을지양해주십시오. 제 3 과 3. LEKCIJA 문자와발음악센트 ^ e 와 o 에악센트기호 ^ 가붙었을때는 e 는턱을내리고길고강하게발음을하고, 예 : sestra 여자형제 o 는입을크게벌려서길고강하게발음합니다. 예 : do

슬로베니아어입문한국어번역작업물입니다. 상업적이용을지양해주십시오. 제 3 과 3. LEKCIJA 문자와발음악센트 ^ e 와 o 에악센트기호 ^ 가붙었을때는 e 는턱을내리고길고강하게발음을하고, 예 : sestra 여자형제 o 는입을크게벌려서길고강하게발음합니다. 예 : do 제 3 과 3. LEKCIJA 문자와발음악센트 ^ e 와 o 에악센트기호 ^ 가붙었을때는 e 는턱을내리고길고강하게발음을하고, 예 : sestra 여자형제 o 는입을크게벌려서길고강하게발음합니다. 예 : dobro 좋게, 좋다자음자이과에서특별히주의해야할두자음이있습니다. š: 입술을내밀어서 [ 슈 / 쉬 ] 와비슷하게발음합니다. študentka 학생 ( 여 )

More information

hapter_ i i 8 // // 8 8 J i 9K i? 9 i > A i A i 8 8 KW i i i W hapter_ a x y x y x y a /()/()=[W] b a b // // // x x L A r L A A L L A G // // // // /

hapter_ i i 8 // // 8 8 J i 9K i? 9 i > A i A i 8 8 KW i i i W hapter_ a x y x y x y a /()/()=[W] b a b // // // x x L A r L A A L L A G // // // // / A p p e n d i x Notation hapter_ i i 8 // // 8 8 J i 9K i? 9 i > A i A i 8 8 KW i i i W hapter_ a x y x y x y a /()/()=[W] b a b // // // x x L A r L A A L L A G // // // // // // // 8 b hapter_ hapter_

More information

歯320419.PDF

歯320419.PDF 68-1998 . 1 1. 1. 3 1. (Pre- K to 12) 4 2. Pre- K to 12 (Foundation for Architecture) 6 3. (Post - Secondary) 9 4. (Pre- Professional and Professional Development ) 11 5. (Pre- Professional and Professional

More information

하나님의 선한 손의 도우심 이세상에서 가장 큰 축복은 하나님이 나와 함께 하시는 것입니다. 그 이 유는 하나님이 모든 축복의 근원이시기 때문입니다. 에스라서에 보면 하나님의 선한 손의 도우심이 함께 했던 사람의 이야기 가 나와 있는데 에스라 7장은 거듭해서 그 비결을

하나님의 선한 손의 도우심 이세상에서 가장 큰 축복은 하나님이 나와 함께 하시는 것입니다. 그 이 유는 하나님이 모든 축복의 근원이시기 때문입니다. 에스라서에 보면 하나님의 선한 손의 도우심이 함께 했던 사람의 이야기 가 나와 있는데 에스라 7장은 거듭해서 그 비결을 새벽이슬 2 0 1 3 a u g u s t 내가 이스라엘에게 이슬과 같으리니 그가 백합화같이 피 겠고 레바논 백향목같이 뿌리가 박힐것이라. Vol 5 Number 3 호세아 14:5 하나님의 선한 손의 도우심 이세상에서 가장 큰 축복은 하나님이 나와 함께 하시는 것입니다. 그 이 유는 하나님이 모든 축복의 근원이시기 때문입니다. 에스라서에 보면 하나님의 선한

More information

중 국 6 대 패 션 시 장 조 사 보 고 서 < 2004 년 상 해 10 대 매 장 10대 패 션 제 품 의 브 랜 드 시 장 점 유 뮬 > 제 품 브 랜 드 시 장 점 유 율 제 품 브 랜 드 시 장 점유 율 C O N C H 19 9 9 6 P LA Y B O Y

중 국 6 대 패 션 시 장 조 사 보 고 서 < 2004 년 상 해 10 대 매 장 10대 패 션 제 품 의 브 랜 드 시 장 점 유 뮬 > 제 품 브 랜 드 시 장 점 유 율 제 품 브 랜 드 시 장 점유 율 C O N C H 19 9 9 6 P LA Y B O Y 한국섬유 산업연합 회(KO F ㄲ) 도 표 로 보 면 매 년 1월 은 판 매 성 수 기 로 30592. 43 만 元 의 신 기륵 을 달성하 였 다.중국 전통 영절인 춘절이 여전히 사 람들의 구 매욕 을 자극하였 고, 판 매 업 체 가 갖 가 지 묘 안을 짜 내었 다. 2월 의 판 매 액 은 1월 의 추 세 를 잇 지 못하고 대폭 하락하였다.3,4,5월은 그다지

More information

<36C8A3B3EDB9AE5B31305B315D2E323020BCF6C1A45D2E687770>

<36C8A3B3EDB9AE5B31305B315D2E323020BCF6C1A45D2E687770> 기업옥의 파드디자인에 관한 연구 A Study on Facade design of an office building 문혜정 / 홍익대학교 공간디자인전공 석과정 Moon Hye jeong / School of Spatial Design, Hongik University moons81@nate.com 김주연 / 홍익대학교 산업디자인학과 Kim Joo yun/ Dept.

More information

퇴좈저널36호-4차-T.ps, page 2 @ Preflight (2)

퇴좈저널36호-4차-T.ps, page 2 @ Preflight (2) Think Big, Act Big! Character People Literature Beautiful Life History Carcere Mamertino World Special Interview Special Writing Math English Quarts I have been driven many times to my knees by the overwhelming

More information

4 5 4. Hi-MO 애프터케어 시스템 편 5. 오비맥주 카스 카스 후레쉬 테이블 맥주는 천연식품이다 편 처음 스타일 그대로, 부탁 케어~ Hi-MO 애프터케어 시스템 지속적인 모발 관리로 끝까지 스타일이 유지되도록 독보적이다! 근데 그거 아세요? 맥주도 인공첨가물이

4 5 4. Hi-MO 애프터케어 시스템 편 5. 오비맥주 카스 카스 후레쉬 테이블 맥주는 천연식품이다 편 처음 스타일 그대로, 부탁 케어~ Hi-MO 애프터케어 시스템 지속적인 모발 관리로 끝까지 스타일이 유지되도록 독보적이다! 근데 그거 아세요? 맥주도 인공첨가물이 1 2 On-air 3 1. 이베이코리아 G마켓 용평리조트 슈퍼브랜드딜 편 2. 아모레퍼시픽 헤라 루즈 홀릭 리퀴드 편 인쇄 광고 올해도 겨울이 왔어요. 당신에게 꼭 해주고 싶은 말이 있어요. G마켓에선 용평리조트 스페셜 패키지가 2만 6900원! 역시 G마켓이죠? G마켓과 함께하는 용평리조트 스페셜 패키지. G마켓의 슈퍼브랜드딜은 계속된다. 모바일 쇼핑 히어로

More information

민속지_이건욱T 최종

민속지_이건욱T 최종 441 450 458 466 474 477 480 This book examines the research conducted on urban ethnography by the National Folk Museum of Korea. Although most people in Korea

More information

表紙(化学)

表紙(化学) 수험 번호 성 명 2013년 일본 공과대학 학부 유학생 파견 선발 시험 화 학 (90분 100점) 주 의 1 시험시작의 지시가 있을 때까지 열지 마시오. 2 해답은 해답용지의 지정된 난 안에 알아보기 쉽게 기입하시오. 3 해답에 한글이 포함되면 채점되지 않습니다. 필요한 경우, 아래의 값을 사용하시오. 원자량 H 1.0, C 12, N 14, O 16, Cu

More information

5-03-Â÷¼¼´ëÀ¥Iš

5-03-Â÷¼¼´ëÀ¥Iš 141 142 Ver. 2011 143 144 Ver. 2011 145 146 Ver. 2011 147 148 Ver. 2011 149 150 Ver. 2011 151 152 Ver. 2011 153 154 Ver. 2011 155 156 Ver. 2011 157 158 Ver. 2011 159 160 Ver. 2011 161 162 Ver. 2011 163

More information

H3050(aap)

H3050(aap) USB Windows 7/ Vista 2 Windows XP English 1 2 3 4 Installation A. Headset B. Transmitter C. USB charging cable D. 3.5mm to USB audio cable - Before using the headset needs to be fully charged. -Connect

More information

학습법 2 초등 수학 서술형 평가 대비법 수식을 문장으로, 문장을 수식으로 바꾸는 연습해야 2009 개정교육과정이 도입되면서부터 초등과정 수학이 어려워졌다. 타 교과 간 연계성이 강화되고, 문제 해결 능력과 서술형 답을 요구하는 문제가 늘어나고 있기 때문이다. 특히 서

학습법 2 초등 수학 서술형 평가 대비법 수식을 문장으로, 문장을 수식으로 바꾸는 연습해야 2009 개정교육과정이 도입되면서부터 초등과정 수학이 어려워졌다. 타 교과 간 연계성이 강화되고, 문제 해결 능력과 서술형 답을 요구하는 문제가 늘어나고 있기 때문이다. 특히 서 teenteen.joongang.co.kr 제304호 하이든 작품을 나만의 소리로 연주하는 게 목표 나의 미래, 나의 별 ④ 트럼펫 연주자 최민군 지난달 미국 미네소타 힐튼 미니아폴리스 호 텔 연주홀. 한 동양 아이의 민첩하고 매끄러 운 트럼펫 연주가 청중의 시선을 끌어모았 다. 국제 트럼펫 협회 경연대회 14세 미만 부 문에 출전한 최민(13

More information

<B1B9BEC7BFF8B3EDB9AEC1FD5FC1A63234C1FD5FBFCF2E687770>

<B1B9BEC7BFF8B3EDB9AEC1FD5FC1A63234C1FD5FBFCF2E687770> 발 간 사 국악학 기초연구 활성화의 장을 마련하기 위한 국악원논문집 은 1989년 제1집을 시작으로 2004년 제16집까지 연1회 발간하였고, 잠시 중단되었던 학술지는 2008년 제17집부터 발간횟수를 연간 2회로 늘려 재발간하고 있습니다. 국악원논문집 은 공모를 통해 원고를 모집하고 편집회의를 통한 1차 심사, 분야별 전문가로 구성된 심사위원의 2차 심사를

More information

야쿠르트2010 3월 - 최종

야쿠르트2010 3월 - 최종 2010. 03www.yakult.co.kr 10 04 07 08 Theme Special_ Action 10 12 15 14 15 16 18 20 18 22 24 26 28 30 31 22 10+11 Theme Advice Action 12+13 Theme Story Action 14+15 Theme Reply Action Theme Letter Action

More information

2008남서울대(겨울호)-최종

2008남서울대(겨울호)-최종 NSU PLUS The cultivation of the servant leader 2008 VOL.12 FOR YOUR SUCCESS VISION VENTURE VITALITY VICTORY +contents The Cultivation of the Servant Leader NEWS NSU CAMPUS NEWS FOCUS OF NSU 04 05 www.nsu.ac.kr

More information

#중등독해1-1단원(8~35)학

#중등독해1-1단원(8~35)학 Life Unit 1 Unit 2 Unit 3 Unit 4 Food Pets Camping Travel Unit 1 Food Before You Read Pre-reading Questions 1. Do you know what you should or shouldn t do at a traditional Chinese dinner? 2. Do you think

More information

한국언론진흥재단 지정주제 연구보고서 2011-15 해외동포 언론의 국내뉴스 보도 연구 책임 연구 한동섭(한양대학교 미디어커뮤니케이션학과 교수) 공동 연구 김형일(극동대학교 언론홍보학과 교수) 연구 보조 최진호(한양대학교 미디어커뮤니케이션학과 석사과정) 발행인 이성준 편

한국언론진흥재단 지정주제 연구보고서 2011-15 해외동포 언론의 국내뉴스 보도 연구 책임 연구 한동섭(한양대학교 미디어커뮤니케이션학과 교수) 공동 연구 김형일(극동대학교 언론홍보학과 교수) 연구 보조 최진호(한양대학교 미디어커뮤니케이션학과 석사과정) 발행인 이성준 편 해외동포 언론의 국내뉴스 보도 연구 한동섭 김형일 한국언론진흥재단 지정주제 연구보고서 2011-15 해외동포 언론의 국내뉴스 보도 연구 책임 연구 한동섭(한양대학교 미디어커뮤니케이션학과 교수) 공동 연구 김형일(극동대학교 언론홍보학과 교수) 연구 보조 최진호(한양대학교 미디어커뮤니케이션학과 석사과정) 발행인 이성준 편집인 선상신 발행일 2011년 9월 30일

More information

레이아웃 1

레이아웃 1 SUNGSHIN ALUMNI NEWSLETTER 제44호 동창회보 성신가족상 공모 가족과 함께 성신사랑을 실천하는 동문여러분을 모십니다. 모녀 부녀, 세자매, 이모 고모와 조카 등 가족 중에 성신(대학원 포함) 을 졸업한 동문이 3명 이상 되신다면, 총동창회에 연락주세요. 정기총회에 초청하여 성신가족상을 드립니다. 제출서류 신청서 (자율형식:해당 가족의 학과,

More information

Page 2 of 6 Here are the rules for conjugating Whether (or not) and If when using a Descriptive Verb. The only difference here from Action Verbs is wh

Page 2 of 6 Here are the rules for conjugating Whether (or not) and If when using a Descriptive Verb. The only difference here from Action Verbs is wh Page 1 of 6 Learn Korean Ep. 13: Whether (or not) and If Let s go over how to say Whether and If. An example in English would be I don t know whether he ll be there, or I don t know if he ll be there.

More information

고든 비 힝클리 대관장은 연차 대회의 마지막 모임에서 다음과 같이 말씀했다. 이 위대한 대회에 참여한 사람 모두가 선한 영향을 받았기를, 우리 개개인이 지난 이틀 간의 경험으로 인해 더 나은 남자와 여자가 되었기를 바랍니다. 우리 개개인이 주님께 더욱 가까이 다가가는

고든 비 힝클리 대관장은 연차 대회의 마지막 모임에서 다음과 같이 말씀했다. 이 위대한 대회에 참여한 사람 모두가 선한 영향을 받았기를, 우리 개개인이 지난 이틀 간의 경험으로 인해 더 나은 남자와 여자가 되었기를 바랍니다. 우리 개개인이 주님께 더욱 가까이 다가가는 말 일 성 도 예 수 그 리 스 도 교 회 제 1 7 3 차 연 차 대 회 특 집 호 2 0 0 3 년 5 월 호 고든 비 힝클리 대관장은 연차 대회의 마지막 모임에서 다음과 같이 말씀했다. 이 위대한 대회에 참여한 사람 모두가 선한 영향을 받았기를, 우리 개개인이 지난 이틀 간의 경험으로 인해 더 나은 남자와 여자가 되었기를 바랍니다. 우리 개개인이 주님께

More information

소사벌 25호

소사벌 25호 명택 문뺑l 황?빠 담0배{는 훌활문얘지 혈훨명택문확원 .._ j ~ 납 十 E과 I ~at~ 를.... 색 촌솟 u발강셔 l n키울마 7.! nt셔냐는 7...& I c 닙 ""'C" j 슬 I 7 十 들 을딴셔! 처녁 켠 71 건떡셔 를}고 딩녁 ~ t내수 배 l 효 7 十 ~I운 고_7 서 n품 벌 E 펴 스 j 발겨 l l L. 논뱉파 :it I ""

More information

<32303132C7D0B3E2B5B520C0DABFACB0E8BFAD20B8F0C0C7C0FBBCBAB0EDBBE72020B9AEC1A62E687770>

<32303132C7D0B3E2B5B520C0DABFACB0E8BFAD20B8F0C0C7C0FBBCBAB0EDBBE72020B9AEC1A62E687770> 언어이해력 1. 단어의 구조가 보기와 다른 것은? 4. 다음의 빈칸에 들어갈 적당한 말은? 선풍기 : 바람 = ( ) : ( ) 보리밥 은 재료+대상 의 의미 구조를 지 닌다. 따라서 보리로 만든 밥 이라는 뜻이 다. 1 발전소 : 전기 3 세탁기 : 옷 2 인쇄기 : 종이 4 자동차 : 기름 1 밀짚모자 2 유리창 3 꽃집 4 비단옷 2. 다음의 낱말 이어가기에서

More information

歯kjmh2004v13n1.PDF

歯kjmh2004v13n1.PDF 13 1 ( 24 ) 2004 6 Korean J Med Hist 13 1 19 Jun 2004 ISSN 1225 505X 1) * * 1 ( ) 2) 3) 4) * 1) ( ) 3 2) 7 1 3) 2 1 13 1 ( 24 ) 2004 6 5) ( ) ( ) 2 1 ( ) 2 3 2 4) ( ) 6 7 5) - 2003 23 144-166 2 2 1) 6)

More information

Microsoft Word - Winners - Group III - Korean - Grades 5-8.doc

Microsoft Word - Winners - Group III - Korean - Grades 5-8.doc Korean Heritage Essay Contest Winners Group 3 Korean, Grades 5-8 39 40 Group 3, 1 st Place 나는 할 수 있다 Sohyoun Choi I.S. 125Q, 7 th grade Teacher: Jungsook Chung Principal: Judy Mittler Superintendent: Joseph

More information

Breathing problems Pa t i e n t: I have been having some breathing problems lately. I always seem to be out of breath no matter what I am d o i n g. ( Nurse : How long have you been experiencing this problem?

More information

112초등정답3-수학(01~16)ok

112초등정답3-수학(01~16)ok Visang 1 110 0 30 0 0 10 3 01030 5 10 6 1 11 3 1 7 8 9 13 10 33 71 11 6 1 13 1 7\6+3=5 15 3 5\3+=17 8 9\8+=76 16 7 17 7 18 6 15 19 1 0 < 1 18 1 6\1+=76 6 < 76 6 16 1 7 \7+1=55 < 55 15 1 1 3 113 1 5? =60?6=10

More information

12Á¶±ÔÈŁ

12Á¶±ÔÈŁ Journal of Fashion Business Vol. 5, No. 4. pp.158~175(2001) A Study on the Apparel Industry and the Clothing Culture of North Korea + Kyu Hwa Cho Prof., Dept. of Clothing & Textiles, Ewha Womans University

More information

해오름autumn2009

해오름autumn2009 3 8 www.phmbc.co.kr 38년 동안 쉼없이 달려온 포항MBC. 이제, 시청자와 함께 '더 푸른 꿈'을 꿉니다. 04 06 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 a b o u t www.phmbc.co.kr CEO 창사 38주년 기념사 포항MBC 가족 여러분!! 오늘은

More information

<B3DAB6F3C6C7C5B8C1F6BEC6BEC7BAB85FBFF8BEEEC7D1B1DB>

<B3DAB6F3C6C7C5B8C1F6BEC6BEC7BAB85FBFF8BEEEC7D1B1DB> Nea Fantaia 임임임임임, 임임임임임 a G =72 f f fd a ff fd a ff fd bf f fd 6 a ff fd z j bf f fd j j a ff f f f f f j 6 z z Ne - a - fan - ta - i a io ve - doun mon - do giu to Li 넬라 -판 - 타 - 지임요베도운몬 - 도주주 - 또리환상속에서

More information

012임수진

012임수진 Received : 2012. 11. 27 Reviewed : 2012. 12. 10 Accepted : 2012. 12. 12 A Clinical Study on Effect of Electro-acupuncture Treatment for Low Back Pain and Radicular Pain in Patients Diagnosed with Lumbar

More information

Microsoft Word - ChristianHome_Korean.doc

Microsoft Word - ChristianHome_Korean.doc 그리도스인의 가정 제1장 결혼 - 결혼에 관한 하나님의 계획 그리스도인의 결혼관에 대하여 생각해 봅시다. 결혼은 원래 하나님께서 계획하신 것입니다. 이러한 전제 하에서 그리스도인들의 가정과 결혼에 대하여 생각해 보려고 합니다. 우리는 먼저 결혼에 대한 하나님의 관점을 생각 해보고, 가족 구성원들의 의무에 대하여 생각해 보겠습니다. 성경은 가족 구성원들은 모두가

More information

PART 8 12 16 21 25 28

PART 8 12 16 21 25 28 PART 8 12 16 21 25 28 PART 34 38 43 46 51 55 60 64 PART 70 75 79 84 89 94 99 104 PART 110 115 120 124 129 134 139 144 PART 150 155 159 PART 8 1 9 10 11 12 2 13 14 15 16 3 17 18 19 20 21 4 22 23 24 25 5

More information

[ 영어영문학 ] 제 55 권 4 호 (2010) ( ) ( ) ( ) 1) Kyuchul Yoon, Ji-Yeon Oh & Sang-Cheol Ahn. Teaching English prosody through English poems with clon

[ 영어영문학 ] 제 55 권 4 호 (2010) ( ) ( ) ( ) 1) Kyuchul Yoon, Ji-Yeon Oh & Sang-Cheol Ahn. Teaching English prosody through English poems with clon [ 영어영문학 ] 제 55 권 4 호 (2010) 775-794 ( ) ( ) ( ) 1) Kyuchul Yoon, Ji-Yeon Oh & Sang-Cheol Ahn. Teaching English prosody through English poems with cloned native intonation. The purpose of this work is to

More information

우리들이 일반적으로 기호

우리들이 일반적으로 기호 일본지방자치체( 都 道 府 縣 )의 웹사이트상에서 심벌마크와 캐릭터의 활용에 관한 연구 A Study on the Application of Japanese Local Self-Government's Symbol Mark and Character on Web. 나가오카조형대학( 長 岡 造 形 大 學 ) 대학원 조형연구과 김 봉 수 (Kim Bong Su) 193

More information

<B7CEC4C3B8AEC6BCC0CEB9AEC7D0322832303039B3E23130BFF9292E687770>

<B7CEC4C3B8AEC6BCC0CEB9AEC7D0322832303039B3E23130BFF9292E687770> 로컬리티 인문학 2, 2009. 10, 257~285쪽 좌절된 세계화와 로컬리티 - 1960년대 한국영화와 재외한인 양 인 실* 50) 국문초록 세계화 로컬리티는 특정장소나 경계를 지칭하는 것이 아니라 관계와 시대에 따 라 유동적으로 변화하는 개념이다. 1960년대 한국영화는 유례없는 변화를 맞이하고 있었다. 그 중 가장 특이할 만한 사실은 미국과 일본의 영화계에서

More information

,......

,...... The Impact of Personal Traits, Family Characteristics, and Job Satisfaction on the Psychological Well-Being of Middle Aged Men from the Baby Boomer Generation Working in Large Corporations Department of

More information

1. 2. 2 1. 2 2. 2 3. 3. 3 3 1. 3 2. 3 3. 4. 4 1. : 4 2. : (KSVD) 4 3. : 88 5. 36

1. 2. 2 1. 2 2. 2 3. 3. 3 3 1. 3 2. 3 3. 4. 4 1. : 4 2. : (KSVD) 4 3. : 88 5. 36 , 1965 1994: 3 1965 (Konstfackskolan). 1996. (, 2004) :, (, 2010), 20 (, 2005), :,, (, 2005), 02: (, 2008), (KDF, 2009), (, 2011), (, 2011). ( _, 2011 3 ), : ( 前 史 ) (, 102, 2012). 35 1. 2. 2 1. 2 2. 2

More information

<3230313220BBF3B9DDB1E228C6EDC1FD292E687770>

<3230313220BBF3B9DDB1E228C6EDC1FD292E687770> 통일문제연구 2012년 상반기(통권 제57호) 체제유지를 위한 북한의 식량정치(food politics) 1)김 양 희* Ⅰ. 서론 Ⅱ. 식량정치(food politics) 개념과 북한 사회 Ⅲ. 북한 식량정치(food politics)의 구성요인 Ⅳ. 북한 식량정치의 특징과 전망 V. 결론 고난의 행군 시기 북한의 식량난은 체제를 위협할 정도로 심각한 위기

More information

<C1A4C3A5BAB8B0EDBCAD D325F32B1B32E687770>

<C1A4C3A5BAB8B0EDBCAD D325F32B1B32E687770> ä Ð mf XXXHHXGPSLS Ð º < > r ek ò ä õää Š å õ ò ä Œ ý * r } r } Ð j r 7 } Ð k 46.."3: m j } m n j² Ð j º n m º j² ä º Ð Ð î m m² m Ð Å a mj º j m² m m í e jí Ù ä º ² º n j í a³j m jí ز ä º n n m k Ð j

More information

2009;21(1): (1777) 49 (1800 ),.,,.,, ( ) ( ) 1782., ( ). ( ) 1,... 2,3,4,5.,,, ( ), ( ),. 6,,, ( ), ( ),....,.. (, ) (, )

2009;21(1): (1777) 49 (1800 ),.,,.,, ( ) ( ) 1782., ( ). ( ) 1,... 2,3,4,5.,,, ( ), ( ),. 6,,, ( ), ( ),....,.. (, ) (, ) Abstract Kim Dal-Rae, Kim Sun-Hyung* Dept. of Sasang Constitutional Medicine, College of Oriental Medicine, Kyung-Hee Univ. *Dept. of Sasang Constitutional Medicine, East-West Neo Medical Center, Kyung-Hee

More information

논문수정본.PDF

논문수정본.PDF 200 1 2 200 1 2. . 200 1 2 < >. 1 1. 1 2. 3 3. 11. 16 1. 16 2. ( ) 24 (1) ( ) 24 (2) 28 (3) 35 3. 39 (1) 39 (2) 47 4. 57 (1) 57 (2) 65. 68 < > 73 ...,,,.,,,.,,.. . 1. 1970. 40 100 13,. 6.25,, 1970. 1980,..,.

More information

111.pdf

111.pdf 2013 AUGUST CONTENTS 04 06 08 12 22 26 38 40 41 42 44 46 48 50 6 CHEIL AUGUST 2013 7 8 CHEIL AUGUST 2013 9 10 CHEIL AUGUST 2013 11 12 CHEIL AUGUST 2013 13 14 CHEIL AUGUST 2013 15 16 CHEIL AUGUST 2013

More information

32

32 3 1 32 3 3 20 1 21 N G O re f o rm u l a t i o n 1 2 1 2002 p 458 34 2 g e n d e r 2 3 5 36 3 c a re 4 5 e s s e n t i a l i s m M a rg a re t T h a t c h e r I n d i r a G a n d h i w a r r i o r 2 3

More information

?????

????? 2012 September CONTENTS 04 06 08 14 16 32 36 46 48 52 57 58 59 60 64 62 Brave cheilers 6 6 CHEIL WORLDWIDE SEPTEMBER 2012 7 CHEIL WORLDWIDE SEPTEMBER 2012 7 8 CHEIL WORLDWIDE SEPTEMBER 2012 9 10 CHEIL

More information

00표지

00표지 2008 01 www.corrections.go.kr Vol. 381 01 Vol.381 www.corrections.go.kr 004 008 014 028 036 040 042 045 046 048 050 007 008 036 COVER STORY 054 067 067 170 179 076 079 084 116 140 143 152 157 183 184 008

More information

바르게 읽는 성경

바르게 읽는 성경 목 차 저자 서문 8 추천의 글 11 일러두기 13 1. 살아있는 헌물이 된 입다의 딸 15 2. 일천 번제는 하나님을 감동시키는가? 27 3. 조상 덕에 자손 천 대까지 은혜를 누리는가? 42 4. 안 한 것과 못한 것 60 5. 고슴도치인가, 해오라기인가? 65 6. 인간의 규례인가, 주의 방법인가? 69 7. 생령인가, 살아있는 혼인가? 78 8. 하얘지는가,

More information

½Éº´È¿ Ãâ·Â

½Éº´È¿ Ãâ·Â Standard and Technology of Full-Dimension MINO Systems in LTE-Advances Pro Massive MIMO has been studied in academia foreseeing the capacity crunch in the coming years. Presently, industry has also started

More information

50호이키중등진단평가1-32필

50호이키중등진단평가1-32필 : Where s your classroom? : It s on the floor. two from forty right third : is your birthday? : March fourteenth. : is the date today? : March fifth. WhatWhat WhenWhen WhenWho WhatWhen WhenWhat : Where

More information

DV690-N_KOR_110216.indd

DV690-N_KOR_110216.indd P/NO : MFL63266772 3 1 4 1 5 7 1 2 3 4 5 6 7 6 1 7 7 r t y u i - - - -, 7 1, 8 1 1 3 6 8 10 11 13? 12 14 15 16 17 18 a 1 b B c d e f c/v g C/V h M i Z j z k l 2 4 5 7 9 m w/s/a/d n b o p x q [ ] } r?

More information

세상이 온통 얼어붙은 1월, 하지만 수북이 쌓인 눈을 뚫고, 꽁꽁 언 땅의 숨구멍에 뿌리를 내리고 새싹은 자라나고 있습니다. 봄바람 불기 전 스스로 고개를 내민 꽃은 눈밭 속에서 더욱 찬란하고 소중한 생명의 향기를 뽐냅니다. 춥다고 웅크리지 않는 것, 어렵다고 물러서지

세상이 온통 얼어붙은 1월, 하지만 수북이 쌓인 눈을 뚫고, 꽁꽁 언 땅의 숨구멍에 뿌리를 내리고 새싹은 자라나고 있습니다. 봄바람 불기 전 스스로 고개를 내민 꽃은 눈밭 속에서 더욱 찬란하고 소중한 생명의 향기를 뽐냅니다. 춥다고 웅크리지 않는 것, 어렵다고 물러서지 January 2012 vol.488 & 도전 세상이 온통 얼어붙은 1월, 하지만 수북이 쌓인 눈을 뚫고, 꽁꽁 언 땅의 숨구멍에 뿌리를 내리고 새싹은 자라나고 있습니다. 봄바람 불기 전 스스로 고개를 내민 꽃은 눈밭 속에서 더욱 찬란하고 소중한 생명의 향기를 뽐냅니다. 춥다고 웅크리지 않는 것, 어렵다고 물러서지 않는 것, 자연이 우리에게 포기하지 말라고,

More information

노동경제논집 38권 4호 (전체).hwp

노동경제논집 38권 4호 (전체).hwp * FA. FA FA. (2013) FA. (separating equilibrium),. (pooling equilibrium)..,. (Free agency, FA). (Reserve clause) : 2015 9 16, : 2015 11 13, : 2015 12 7 *. ** Department of Economics, University of Texas

More information

서강대학원123호

서강대학원123호 123 2012년 12월 6일 발행인 이종욱 총장 편집인 겸 주간 임종섭 편집장 김아영 (우편번호 121-742) 주소 서울시 마포구 신수동1번지 엠마오관 B133호 대학원신문사 전화 705-8269 팩스 713-1919 제작 일탈기획(070-4404-8447) 웃자고 사는 세상, 정색은 언행 총량의 2%면 족하다는 신념으로 살았습니다. 그 신념 덕분인지 다행히

More information

FY2005 LIG

FY2005 LIG FY2005 LIG www.lig.co.kr FY2005 LIG 2005 LIG 7-44 "Profitable Growth" 14.5% 3 3,849 0.6%p 14.8% 3 355 306 7,300 5 3,691 2006 4 CI 2 "Profitable Growth 15.2% 2 1,000 VISION LIG LIG Leading Company 482006331

More information

DBPIA-NURIMEDIA

DBPIA-NURIMEDIA 김진주 김수연. 초등학생대상장애이해교육에활용된동화에나타난장애인관분석. 특수교육, 2013, 제12권, 제2호, 135-160... 20.,,. 4.,,.,..... 주제어 : 장애이해교육, 동화, 장애인관 1. ( 1 ) Incheon Munhak Elementary School ( )(, E-mail: sooyoun@ginue.ac.kr) Dept. of

More information

★★한23(1005)-한컴바탕(완료).hwp

★★한23(1005)-한컴바탕(완료).hwp Ⅵ. 韓國語의 構造와 發達 1. 韓國語의 系統問題 2. 韓國語의 特徵과 韓國人의 思惟方式 3. 中世 以後 韓國語의 變遷 過程 4. 現代 韓國語의 當面한 여러 問題들 1. 韓國語의 系統問題 1. 韓國語의 系統問題 (1) 같은 系統의 言語 言語記號의 뜻(시니피앙)과 소리(시니피에)의 관계는 자의적이 다. 그러므로 같은 사물을 가리키는 언어기호는 언어에 따라 다르

More information

일에 매이지 않고 벗어날 수만 었다면 대개 인간은 일을 하지 않으려 한다. 사람들이 하려고만 든다면, 할 일은 많다. 1931년 3월, 헨리 포드24

일에 매이지 않고 벗어날 수만 었다면 대개 인간은 일을 하지 않으려 한다. 사람들이 하려고만 든다면, 할 일은 많다. 1931년 3월, 헨리 포드24 일에 매이지 않고 벗어날 수만 었다면 대개 인간은 일을 하지 않으려 한다. 사람들이 하려고만 든다면, 할 일은 많다. 1931년 3월, 헨리 포드24 0 삼! ;; 실업이 뭐 복잡할게 있나요? 실업은경제의 가장기본적인 문제 중하나입니다. 그래도가장기 초적인 경제학 개념 중 하나인 수요와 공급 을 통해 실업의 문제 에 접근한다면 이해하기 어렵지 않습니다- 이론적으로는

More information

Main Title

Main Title GE Peter S. Pande,, Robert P. Neuman, Ronald R. Cavanagh The SIX SIGMA WAY April 29, 2005 Jin-Ho Jeong,, Ph.D. Competitiveness Valuation International, Inc. Korea Partner of IMD WCY jeong@cvikorea.net

More information

<B1E2C8A3C7D0BFACB1B85FC1A63336C1FD2E687770>

<B1E2C8A3C7D0BFACB1B85FC1A63336C1FD2E687770> TV음식프로그램의 포맷구성과 콘텐츠의 의미생성: KBS-TV 에 대한 기호학적 분석을 중심으로* 35). :,.,. (, 2004).,,,., 63% (, 2011). 1979 1980 * TV,. ** / KBS-TV, longrun73@hanmail.net ***, baek99@skku.edu, TV / 69 . 1990 2000.. 2001.

More information

아바타 캐릭터 패션의 컬 러마케팅 전략 형성에 관한 연구 (pp. 74-88) - 김영식 임미라 Contents 논문요약 Abstract 1. 서론 n 본론 1. 웹의 발달과아바타의 개념 및활용현황 2. 실제와사이버상의 아바타 패션 트랜드 경향 3. 색채의 연상, 상징

아바타 캐릭터 패션의 컬 러마케팅 전략 형성에 관한 연구 (pp. 74-88) - 김영식 임미라 Contents 논문요약 Abstract 1. 서론 n 본론 1. 웹의 발달과아바타의 개념 및활용현황 2. 실제와사이버상의 아바타 패션 트랜드 경향 3. 색채의 연상, 상징 아바타 캐릭터 패션의 컬러마케팅 전략 형성에 관한 연구 A Research Study on Colormarketing Strategy Formation of Abatar Character Fashion 김영식, 임미라 경도 대학 아바타 캐릭터 패션의 컬 러마케팅 전략 형성에 관한 연구 (pp. 74-88) - 김영식 임미라 Contents 논문요약 Abstract

More information

현대영화연구

현대영화연구 장률 감독의 : 트랜스-로컬 시네마 삼부작의 완성 김시무 경기대학교 강사 목 차 1. 장률, 그리고 트랜스-로컬 시네마(trans-local cinema) 삼부작 2. 두 도시 이야기: 과 3. 의 시퀀스 분석 4. 주제의식( 主 題 意 識 )과 독특한 스타일 5. 춘화( 春 畵 )와 문인화( 文 人 畵 ) 사이 국문초록 장률

More information

Cannonhitter 김태훈목사의 목회 이야기

Cannonhitter 김태훈목사의 목회 이야기 Cannonhitter 김태훈목사의 목회 이 야기 캐넌히터 김태훈 소개글 서울 서초구 우면동에 위치한 새로남교회의 담임목사인 김태훈의 목회와 삶의 이야기 야구를 사랑하는 이들과 함께 꿈과 열정을 펼치는 인생 드라마!! 저랑 함께 야구하실래요? ㅎㅎ 목차 1 나의 캐넌히터 그가 있기에 나의 야구 인생이... 4 2 오늘도 김목사 때문에 즐겁다 7 3 야구에선

More information

???짚?

???짚? www.usco.or.kr/ws 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 International Jazz Day 2014 20 21 22 23 24 O O O O O O O O n chi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi, o te t acher, o pen and o boo oo oo oo

More information

- 2 -

- 2 - - 1 - - 2 - - 3 - - 4 - - 5 - - 6 - - 7 - - 8 - - 9 - - 10 - - 11 - - 12 - - 13 - - 14 - - 15 - - 16 - - 17 - - 18 - - 19 - - 20 - - 21 - - 22 - - 23 - - 24 - - 25 - - 26 - - 27 - - 28 - - 29 - - 30 -

More information

<32303131C7CFB9DDB1E22028C6EDC1FD292E687770>

<32303131C7CFB9DDB1E22028C6EDC1FD292E687770> 통일문제연구 2011년 하반기(통권 제56호) 전쟁 경험의 재구성을 통한 국가 만들기* - 역사/다큐멘터리/기억 - 1)이 명 자** Ⅰ. 들어가는 말 Ⅱ. 과 제작배경 Ⅲ. 과 비교 Ⅳ. 역사/다큐멘터리/기억 현대 남북한 체제 형성에서 주요한 전환점인 한국전 쟁은 해방 후 시작된 좌우대립과 정치적,

More information

¹ýÁ¶ 12¿ù ¼öÁ¤.PDF

¹ýÁ¶ 12¿ù ¼öÁ¤.PDF 논문요약 146 [ 주제어 ] 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 abstract Recent Development in the Law of DPRK on the

More information

클래식 - 주제와 변주

클래식 - 주제와 변주 클래식 - 주제와 변주 문학수 / Woodstock 소개글 경향신문 문학수 기자님의 클래식 음악의 세계 목차 1 당신의 클래식 - 문학수 (경향 연재/2006.7~2007.9) 4 2 66 3 클래식, 그 은밀한 삶과 치욕스런 죽음 158 4 베를린필이 눈감은 나치의 추억 171 당신의 클래식 - 문학수 (경향 연재/2006.7~2007.9) 2009.04.30

More information

<BABBB9AE2E687770>

<BABBB9AE2E687770> 253 단소산조 퉁소산조 피리산조 형성시기 재검토 49) 이진원* Ⅰ. 머리말 Ⅱ. 기존 연구성과 검토 Ⅲ. 단소산조 퉁소산조 피리산조 형성시기 검토 Ⅳ. 단소산조 퉁소산조 피리산조 형성시기 재검토의 의의 Ⅴ. 맺음말 Ⅰ. 머릿말 우리나라의 대표적인 종취관악기(縱吹管樂器)에는 무황악기(無簧樂器)인 퉁소 단소가 있 고, 유황악기(有簧樂器)로 피리와 쇄납 등이

More information

저 11 회 고대 고분 국제학술대회 고분을통해본 호남지역의 EH 외교류와 연대관 Dating and Cultural exchanges as seen th ough the tomb in Honam region 국립나주문확쩨연구소 Naju National Research

저 11 회 고대 고분 국제학술대회 고분을통해본 호남지역의 EH 외교류와 연대관 Dating and Cultural exchanges as seen th ough the tomb in Honam region 국립나주문확쩨연구소 Naju National Research 저 11 회 고대 고분 국제학술대회 고분을통해본 호남지역의 EH 외교류와 연대관 Dating and Cultural exchanges as seen th ough the tomb in Honam region 국립나주문확쩨연구소 Naju National Research Institute of Cultural Heritage 제 1 호 고대 고분 국제학술댄회

More information

축 사 이러한 체험들이 교육 현장에 역동적인 생명의 힘을 불어 넣고, 새로운 변화의 물길을 열어줄 수 있기를 기대하며 부총리 겸 교육인적자원부장관 김 신 일 인생을 살아가면서 우리는 간혹 시간의 흐름을 잊곤 합니다. 목표를 향해 오로지 전진만을 생각하며 혼신의 힘을 쏟을 때는 더욱 그러합니 다. 한 단계 한 단계 마무리 짓는 시점, 또 새로운 목표를 세우는

More information